ßßß Cookit - przepis na Ryba po grecku

Ryba po grecku

nazwa

Wykonanie

Składniki:
Filet z mintaja- 1 kilogram
musztarda sarepska - 4 łyżki
Ketchup Hellmann’s - 3 łyżki
średnie marchewki - 4 sztuki
ząbek czosnku - 3 sztuki
por - 1 sztuka
liść laurowy
ziele angielskie
seler - 1 sztuki
cukier
cebula - 3 sztuki
mąka
papryka - 1 sztuka
pieprz
koncentrat pomidorowy - 1 opakowanie
bulion warzywny
przyprawa do ryb
Sposób przygotowania:
Posyp filety rybne przyprawą do ryb, odstaw do lodówki.
Obierz warzywa i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokrój w piórka.
Podsmaż wszystkie warzywa patelni, na oleju. Smaż przez 5 minut.
Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę, ketchup i pozostałe przyprawy. Smaż jeszcze około 15 minut, ciągle mieszając.
Gdy warzywa będą już miękkie, dopraw je do bulionem warzywnym, pieprzem
Oprósz zamarynowane ryby mąką i obsmaż na patelni. Rybę podawaj przykrytą sosem. Możesz ją spożywać na zimno bądź na ciepło.
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/02/ryba-po-grecku.html