ßßß
Cookit - przepis na Ryba po grecku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ryba po grecku
Składniki
Mintaj
Musztarda
Ketchup
Marchew
Czosnek
Pory
Liść laurowy
Ziele angielskie
Seler
Cukier
Cebula
Mąka
Papryka
Pieprz
Koncentrat pomidorowy
Bulion warzywny
Przyprawa do ryb
Wykonanie
Składniki:Filet z
mintaja
- 1 kilogram
musztarda
sarepska - 4 łyżki
Ketchup
Hellmann’s - 3 łyżkiśrednie
marchewki
- 4 sztukiząbek
czosnku
- 3 sztuki
por
- 1 sztuka
liść laurowy
ziele angielskie
seler
- 1 sztuki
cukier
cebula
- 3 sztuki
mąka
papryka
- 1 sztuka
pieprz
koncentrat pomidorowy
- 1 opakowanie
bulion warzywny
przyprawa do ryb
Sposób przygotowania:Posyp
filety rybne
przyprawą do ryb
, odstaw do lodówki.Obierz warzywa i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.
Cebulę
pokrój w piórka.Podsmaż wszystkie warzywa patelni, na
oleju
. Smaż przez 5 minut.Następnie dodaj
koncentrat pomidorowy
,
musztardę
,
ketchup
i pozostałe
przyprawy
. Smaż jeszcze około 15 minut, ciągle mieszając.Gdy warzywa będą już miękkie, dopraw je do
bulionem warzywnym
,
pieprzem
Oprósz zamarynowane
ryby
mąką
i obsmaż na patelni.
Rybę
podawaj przykrytą sosem. Możesz ją spożywać na zimno bądź na ciepło.
Źródło:
http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/02/ryba-po-grecku.html
Przepisy powiązane
Ryba po grecku
RYBA PO GRECKU
Ryba po Grecku
Ryba po grecku
Zupa gołąbkowa
Składniki powiązane (0)