ßßß
Składniki:600 g filetów rybnych (świeżych lub mrożonych)mąka do obtoczenia ryby4 marchewki1 pietruszkakawałek selera1 por1 ząbek czosnku1 listek laurowy2 ziela angielskieok 2 łyżki koncentratu pomidorowegoszczypta słodkiej paprykisól, pieprz, odrobina cukru; do smakuRybę posól, obtocz w mące i usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
Marchew, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce. Por pokrój na talarki i razem z posiekanym czosnkiem zeszklij na łyżce oleju. Dodaj starte warzywa, listek laurowy, ziele angielskie i duś pod przykryciem przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Kiedy warzywa będą miękkie dodaj koncentrat, dopraw solą, pieprzem, papryką i cukrem.
Rybę ułóż na dnie głębokiego naczynia, pokryj warstwą warzyw i powtarzaj aż do skończenia składników. Warzywa powinny być ostatnią warstwą, tak żeby ryba była całkowicie pokryta. Odstaw żeby smaki się przegryzły. Podawaj przybrane natką pietruszki (ja akurat miałam tylko koperek).
SMACZNEGO!






źródło: przepis własny