ßßß
 
            
         Składniki:3 marchewki3 cebule2 pietruszki2 poryseler3 łyżeczki koncentratu pomidorowegosok z 1/2 cytrynysólpieprzcukierostra mielona paprykaliść laurowyziele angielskiefilet z mintaja ok 1 -1 1/2 kg1/2 szklanki oleju1/2 szklanki wodyWykonanie:Cebulę i pory czyszczę i kroję w półplasterki. Resztę warzyw myję i ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Olej rozgrzewam, wrzucam wszystkie warzywa i smażę przez kilka minut. Dodaję liść, ziele angielskie, sól i cukier. Podlewam wodą, przykrywam i duszę do miękkości. Do miękkich warzyw dodaję koncentrat pomidorowy i sok z cytryny. Rybę kroję w dzwonka , wrzucam do warzyw i duszę wszystko razem, aż rybą będzie miękka. Ponownie doprawiam do smaku, nakładam na talerz i podaję z białym pieczywem.
Składniki:3 marchewki3 cebule2 pietruszki2 poryseler3 łyżeczki koncentratu pomidorowegosok z 1/2 cytrynysólpieprzcukierostra mielona paprykaliść laurowyziele angielskiefilet z mintaja ok 1 -1 1/2 kg1/2 szklanki oleju1/2 szklanki wodyWykonanie:Cebulę i pory czyszczę i kroję w półplasterki. Resztę warzyw myję i ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Olej rozgrzewam, wrzucam wszystkie warzywa i smażę przez kilka minut. Dodaję liść, ziele angielskie, sól i cukier. Podlewam wodą, przykrywam i duszę do miękkości. Do miękkich warzyw dodaję koncentrat pomidorowy i sok z cytryny. Rybę kroję w dzwonka , wrzucam do warzyw i duszę wszystko razem, aż rybą będzie miękka. Ponownie doprawiam do smaku, nakładam na talerz i podaję z białym pieczywem. SMACZNEGO!
SMACZNEGO!