Wykonanie
Jesz fasolę? Jeśli nie, to zacznij. Jest to bardzo wartościowy pokarm. Na całym świecie uprawia się około 400 gatunków
fasoli. Jest odporna na trudne warunki klimatyczne, można ją długo przechowywać, zawiera wiele substancji odżywczych.Składniki:1 puszka
czerwonej fasoli1
jajko5 łyżek
bułki tartej1
cebula3 ząbki
czosnku1/2 łyżeczki
curryszczypta
chilisól i
pieprz do smakukilka kropel
sosu sojowegobułka tarta do obtoczenia kotletów
oliwa z oliwekSposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę, podduszamy na
oliwie z dodatkiem tartego
czosnku.
Fasolę zgniatamy tłuczkiem do
ziemniaków, dodajemy wystudzoną
cebulę,
jajko i 5 łyżek
bułki tartej. Wszystko mieszamy i doprawiamy
przyprawami do smaku. Formujemy kotlety i smażymy na
oliwie obtoczone w
bułce tartej.Podajemy z ulubioną
bułką do hamburgerów z dodatkiem warzyw np.
sałata,
pomidor,
oliwki,
ogórek,
awokado.
Awokado możemy podawać pokrojone w plastry lub rozmiażdżone z dodatkiem ząbka
czosnku