Wykonanie
Ze względu na wzgląd iż chwilowo jestem spłukana oraz w odpowiedzi na prośbę Karoliny, która od 1 września przechodzi na własny "garnuszek" postanowiłam wprowadzić nowy dział: tanie gotowanie. Pierwsze na tapecie znalazły się kotlety z
kaszy gryczanej. Nawet się nie spodziewałam, że będą tak smaczne.- 2 woreczki
kaszy gryczanej- 200 gram
białego sera półtłustego-
cebula-
oliwa-
sól,
pieprz, suszone
chilli- 2
jajka-
bułka tartaKaszę gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odcedzamy. Wrzucamy ją do miski, dodajemy delikatnie pokruszony
ser, oraz zeszkloną na
oliwie cebulę. Mieszamy. Następnie wbijam dwa
jajka, dodajemy
sól,
pieprz i
chilli do smaku oraz pół szklanki
bułki tartej. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie. Jeśli masa jest za mokra dodajemy jeszcze trochę
bułki. Formujemy niewielkiej wielkości kotlety i smażymy na rozgrzanej
oliwie.Smacznego!!