Wykonanie
Kolejnym i nie ostatnim produktem , który dostałam ze sklepu Gillian McKeith jest
ryż basmati brązowy bio ..dziś na obiad zrobiłam z niego pyszne kotleciki[ jeszcze
ryżu zostało, więc coś jeszcze wymyślę].Polecam, robi się je szybko..no tylko
ryż długo się gotuje, ale warto zrobić..
1 szkl.
ryżu25 dkg
pieczarek2
jajka3
cebule2 ząbki
czosnkusól,
pieprzoliwabułka tartaRyż wsypać do garnka zalać 2 szkl.
wody i gotować około 45 minut, następnie odstawić na 10 minut.Na
oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę
cebulę, dodać pokrojone w plasterki
pieczarki.Do ostudzonego
ryżu dodać podsmażoną
cebulkę z
pieczarkami,
czosnek,
żółtka jaj, doprawić i wymieszać.Z
białek ubić pianę.Uformować kotleciki, obtoczyć w
bułce tartej,
potem w ubitych białkach i znów w
bułce tartej .Smażyć na rozgrzanej
oliwie.
Ryż basmati brązowy bioOrganiczny
ryż basmati, to
ryż długoziarnisty, o charakterystycznym aromacie, najpopularniejszy w Indiach i Pakistanie. Jego ziarna są dłuższe i cieńsze niż ziarna pozostałych odmian
ryżu.