Smaczne i delikatne kotleciki z ryżujajek i pieczarek. Mylące, ponieważ wyglądają jak tradycyjne mielone.1 woreczek ryżu 100 g4 jajka ugotowane2 jajka surowe5 dużych pieczarek1 cebula3 łyżki bułki tartej do masy1 łyżka keczupu pikantnegoBułka tarta do obtoczeniaSólPieprzRyż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Jeżeli nie mamy wcześniej ugotowanych jajek gotujemy je na twardo. Pieczarki i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jajka siekamy na małe kawałeczki. Wszystkie składniki (ryż, cebulę, ugotowane jajka, pieczarki) mieszamy ze sobą.Dodajemy surowe jajka, bułkę tartą, keczup i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.