Wykonanie

Wykorzystuję maksymalnie sezon na
cukinię i codziennie przetwarzam ją na różne sposoby- tym razem pyszny i delikatny krem z
cukinii:)Składniki1 duża
cukinia2 średnie
marchewki4 średnie
ziemniaki3 średnie
cebule1/4 kostki
masła1 mała szyja indycza
liść laurowy,
ziele angielskiemieszanka
ziół-suszony
koperek,
bazylia,
czosnek,
płatki chili,
gorczyca mielona
sól,
pieprz,
sok z cytryny0,5 szklanki
śmietanySposób przygotowaniaKrok 1W garnku gotuję około 1,5 litra
wywaru (
Marchewka, szyja indycza, 2
listki laurowe, 3
ziela angielskie) przez 1 godzinę. Na patelni, na
maślę smażę
cukinię pokrojoną w kostkę,
cebulkę oraz
ziemniaki. Następnie z
wywaru wyjmuję
mięso i
przyprawy,
marchewkę kroję w plastry, dodaję podsmażone warzywa i gotuję jeszcze 10 min na małych ogniu.
Śmietanę hartuję, dodaję
przyprawy i sok z połówki
cytryny i dodaję do warzyw, miksuję blenderem na gładki krem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Krem z
cukinii, 10.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyPotrawka z
kurczaka z
cukiniąKrem z zielonych warzywFaszerowana
cukiniaJem zdrowo: Krem z
cebuli i
pietruszkiKrem
marchewkowo-
pomarańczowy