Wykonanie

Te kotleciki chyba każdy zna i domyślam się, że prawie każdy lubi. Ja je uwielbiam, są proste, niedrogie i bardzo smaczne. Idealnie komponują się z młodymi ziemniaczkami i podsmażonymi na
maśle pieczarkami lub w wersji na słodko – z
ryżem i
brzoskwiniami.Składniki2
filety z kurczaka8 dkg
masła15 dkg
sera2 małe
jajka1 1/2 szklanki
bułki tartej1 szklanka
mąki pszennejsól,
pieprzolej/oliwa do smażeniaSposób przygotowaniaKrok 1Filety opłukać zimną
wodą i osuszyć. Rozbić je na grubość ok 3-5 mm i podzielić na 4 mniejsze plastry.Krok 2Obsypać z obu stron
solą i
pieprzem. Na każdym plastrze
mięsa położyć małą łyżeczkę
masła i łyżkę starego na grubych oczkach
sera. Zawijać roladki.Krok 3Roladki obtoczyć najpierw w
mące, następnie w rozkłóconym
jajku, a na koniec dokładnie w
bułce tartej.Krok 4Smażyć na rozgrzanym
oleju, tak aby zezłociły się z każdej strony.Ja dodatkowo zapiekam je jeszcze przez około pół godziny w 160 st. C.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (4 votes cast)Kotlety de volaille, 10 . 0 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisy
Kurczak z warzywami i prażonymi
nerkowcamiBiała damaRolada włoska z
oliwkami,
bazylią i
mozzarelląKieszonki z
fetą i
suszonymi pomidorami
Kurczak w sosie
śmietanowo-
szpinakowym