ßßß
Te kotleciki chyba każdy zna i domyślam się, że prawie każdy lubi. Ja je uwielbiam, są proste, niedrogie i bardzo smaczne. Idealnie komponują się z młodymi ziemniaczkami i podsmażonymi na maśle pieczarkami lub w wersji na słodko – z ryżem i brzoskwiniami.Składniki2 filety z kurczaka8 dkg masła15 dkg sera2 małe jajka1 1/2 szklanki bułki tartej1 szklanka mąki pszennejsól, pieprzolej/oliwa do smażeniaSposób przygotowaniaKrok 1Filety opłukać zimną wodą i osuszyć. Rozbić je na grubość ok 3-5 mm i podzielić na 4 mniejsze plastry.Krok 2Obsypać z obu stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze mięsa położyć małą łyżeczkę masła i łyżkę starego na grubych oczkach sera. Zawijać roladki.Krok 3Roladki obtoczyć najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku, a na koniec dokładnie w bułce tartej.Krok 4Smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby zezłociły się z każdej strony.Ja dodatkowo zapiekam je jeszcze przez około pół godziny w 160 st. C.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (4 votes cast)Kotlety de volaille, 10 . 0 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisyKurczak z warzywami i prażonymi nerkowcamiBiała damaRolada włoska z oliwkami, bazylią i mozzarelląKieszonki z fetą i suszonymi pomidorami
Kurczak w sosie śmietanowo-szpinakowym