ßßß
Fajny sos, który pasuje do wielu dań. Świetnie smakuje z drobiem i ryżem, ale również niezastąpiony jest do spaghetti.Składniki2kg pomidorów1kg cebuli1kg czerwonej papryki1 puszka kukurydzy1 puszka ananasów1 puszka pędów bambusasól5 ząbków czosnku1 łyżeczka vegety1 łyżeczka curry2 łyżeczki musztardy2 łyżeczki słodkiej papryki0,25 łyżeczki ostrej papryki1 łyżeczka białego pieprzu2 szkl cukru1 szkl octu2 łyżki mąki ziemniaczanejSposób przygotowaniaKrok 1Sparzyć pomidory wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Posolić 1 łyżką soli i odstawić na kilka godzin. Najlepiej na noc.Krok 2Przyprawić pomidory wszystkimi przyprawami i gotować godzinę. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać paprykę, kukurydzę, ananasa i bambus. 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozmieszać z sokiem z ananasa i wlać do sosu.Krok 3Nałożyć sos do słoików i gotować słoiki jeszcze 15 minut.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Sos słodko - kwaśny, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisySos czosnkowySos beszamelowyPasta TahiniLody bakaliowe z olejem z pestek dyniPenne z pieczarkami i oliwkami