ßßß
Zupa dzieciństwa. Podobno kiedyś tak bardzo chciałam ją zjeść, że mama musiała mi ją wieczorem gotowaćNie pamiętam tego, ale smak pokochałam do dziś. Polecam!Składniki3 litry wodyporcja mięsa na zupę2 marchewki (pokroić w plasterki)1 cebula (posiekać)kilka ziemniaków (pokroić w kostkę)1 pietruszkaszczaw (podduszony na maśle)śmietana (do zabielenia)mąka (do zabielenia)sólpieprzvegetaziele angielskielistek laurowy1 słoik szczawiuSposób przygotowaniaKrok 1Do zimnej wody włożyć porcję mięsa i podgrzewać do zagotowania. Zebrać szum. Wrzucić warzywa oprócz szczawiu. Przyprawić i gotować.Krok 2Szczaw poddusić na odrobinie masła. Dodać pod koniec gotowania. Zabielić mąką i śmietaną.Krok 3Podawać z jajkiem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.0/ 10 (3 votes cast)Zupa szczawiowa z jajkiem, 9.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyJem zdrowo: mix sałat z sadzonym jajkiemJem zdrowo: Jajka sadzone z jarmużem i pomidorkamiBiszkoptySzpinak z jajkiem sadzonym i oscypkiemRolada z jajkiem- danie konkursowe