Niepowtarzalny smak serduszek połączony ze słodką marchewką i odrobiną papryki.Składniki0,5kg serc kurczęcych4 marchewki1 pietruszka2 średnie cebulesólpieprzvegetasłodka paprykalistek laurowyziele angielskie2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego1 łyżka mąki1 łyżka śmietanySposób przygotowaniaKrok 1Włożyć serca do zimnej wody. Ugotować. Zebrać szum, którego prawdopodobnie będzie dość dużo. Dopiero wtedy pokroić i wrzucić warzywa. Przyprawić i dodać przecier. Dusić do miękkości. Na koniec zabielić śmietaną i mąką. Aby nie było grudek, należy rozrobić mąkę i śmietanę z wywarem. Dopiero wtedy wlać do gulaszu i ciągle mieszać.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.3/ 10 (3 votes cast)Gulasz z serc, 9.3 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyWołowina z warzywamiZupa z zielonej soczewicy i pomidorówGulasz buraczanyGulasz z jelenia p. Łukasza Roszkowskiego – danie konkursoweGulasz