Wykonanie
Dzisiaj podam przepis na ta pyszną
sałatkę znaną od lat, jest niezastąpiona na przyjęciach i nie tylko. Bardzo syta i efektowna.
Chipsy nachos dodają efektu i
ostrego smaku, polecam.

SKŁADNIKI :500 g
mięsa mielonego1
cebula, drobno pokrojona3 łyżki
oleju3 łyżeczki
koncentratu pomidorowegosol,
pieprz do smaku1/2 główki
kapusty pekińskiej lub lodowej3
pomidory0,5 kg
pieczarekoregano1 puszka
fasolki czerwonej1 puszka
kukurydzy konserwowej100 g
sera żółtego tartegopaczka
chipsów tortilla o smaku
chilliSOS :5 łyżek
majonezu400 ml
jogurtu naturalnegoketchup do smakuSkładniki sosu mieszamy, odkładamy na czas przygotowania sałatki.PRZYGOTOWANIE :
Mięso mielone podpiekamy z
cebulą na
oleju, dodajemy przecier,
przyprawy i odcedzoną
fasolkę. Dokładnie mieszamy i odkładamy do ostygnięcia. Na drugiej patelni podpiekamy poszatkowane
pieczarki, doprawiamy do smaku, studzimy.
Kapustę drobno kroimy.Na dno przeźroczystej miski kładziemy
kapustę, na to
mięso mielone, następnie
pieczarki,
kukurydza z puszki,
ketchup,
ser tarty i pokrojone
pomidory.
Sałatkę polewamy
sosem majonezowym. Wokół miski układamy ozdobnie całe nachos, a na wierzch posypujemy resztę pokruszonych
chipsów.
Sałatkę dekorujemy według uznania i przechowujemy w lodówce.Smacznego !



