Wykonanie
Sałatka ta jest bardzo treściwa, sycąca i cieszy oko. Dobra na imprezy, ale można ją spokojnie zjeść też na obiad.

Meksykański Król ImprezySkładniki:0,5 kg
mięsa mielonego (w przyszłości dam ok 300 g, bo jak dla mnie było za dużo
mięsa w
sałatce)1
czerwona cebula3 - 4 łyżki
koncentratu pomidorowegopół główki
sałaty3
pomidory0,5 kg
pieczarek1 puszka
kukurydzy1 puszka
czerwonej fasoli0,5 l
jogurtu naturalnego6 łyżek
majonezu200 g
sera żółtego (dałam 100 g)paczka
chipsów tortilla
pieprz,
sólCebulę drobno posiekaj.
Mięso mielone usmaż. W połowie smażenia dodaj
cebulę i
koncentrat pomidorowy. Dopraw
solą i
pieprzem.

W międzyczasie
pieczarki pokrój w plasterki i smaż do czasu aż cała
woda odparuje.

W przezroczystej misce układaj warstwy.
Sałatę porwaną na kawałki, na nią pokrojony w kostkę
pomidor i usmażone
mięso.

Na
mięsie ułóż kolejno warstwy
pieczarek,
kukurydzy i
fasoli.
Jogurt wymieszaj z
majonezem i dopraw
solą oraz
pieprzem.

Wymieszany
jogurt wylej na
fasolę, posyp
startym serem. Na około powtykaj całe
chipsy, a wierzch posyp pokruszonymi.

SMACZNEGO!!!




źródło:
Sałatka warstwowa meksykański król imprezy