Wykonanie

Nie masz pomysłu na danie imprezowe? Oto jest. Bardzo smaczna, lekko pikantna i treściwa
sałatka. Radzę przygotować w baaardzo dużej misie, bo schodzi jak
woda :)Składniki:50 dag
mięsa mielonego50 dag
pieczarek20 dag
sera żółtegopół
kapusty pekińskiejpuszka
kukurydzypuszka
czerwonej fasolimała
cebula3
pomidoryczubata łyżka
koncentratu pomidorowegomały kubeczek
jogurtu naturalnego4 łyżki
majonezu2 łyżeczki
słodkiej papryki mielonejpół łyżeczki mielonego
chilisól i
pieprzłyżka
oleju i łyżka
masła
Przygotowanie:Na
oleju przesmażyć
mięso mielone z dodatkiem
pieprzu,
chili,
soli i
koncentratu pomidorowego.
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i również przesmażyć, ale tym razem na
maśle, doprawić
solą i
pieprzem. Odstawić do ostygnięcia.
Kapustę poszatkować i ułożyć na spodzie miski, na nią wyłożyć pokrojone w kostkę
pomidory. Kolejna warstwa to drobno pokrojona
cebula. Następnie wykładamy
mięso, na
mięso pieczarki,
potem fasolę i
kukurydzę.Z
jogurtu,
majonezu i
słodkiej papryki robimy sos, który wylewamy na
sałatkę. Na samą
gorę trzemy
ser żółty.