ßßß
główka sałaty lodowej lub pekińskiej500 g mięsa mielonego3 łyżki przecieru lub koncentratu pomidorowego3 pomidory2 cebuleokoło 300 g pieczarekpuszka kukurydzypuszka czerwonej fasoliolej do smażenia3-4 łyżki majonezujogurt naturalny2 ząbki czosnku30 dag żółtego serachipsy nachossól, pieprz, czosnek granulowany, pikantna paprykaPosiekane cebule podsmażyć na oleju, a następni dodać mięso z przyprawami: solą, pieprzem naturalnym, czosnkiem granulowanym i pikantną papryką.Smażyć na rumiano, pod koniec dodać koncentrat.Na oddzielnej patelni usmażyć na oleju pokrojone w plasterki pieczarki.Mięso i pieczarki odstawić do ostudzenia.Na dno miski wrzucić posiekaną sałatę, potem posiekane w kostkę pomidory (posypać solą i pieprzem), mięso, pieczarki, kukurydzę i fasolę odcedzone z zalewy.Wymieszać jogurt z majonezem i przeciśniętymi ząbkami czosnku i sosem polać sałatkę.Zetrzeć żółty ser na górę.Wierzch ozdobić pokruszonymi nachosami oraz powtykanymi na brzegach tworzącymi koronę.
