Wykonanie
Pyszna, kolorowa zupa, na którą przepis znalazłam u Agaty. Lekko zmodyfikowałam recepturę.
Składniki:1 puszka
czerwonej fasoli1 puszka
pomidorów siekanych2
marchewki2
pietruszki1 mały
seler (bulwa)1
czerwona papryka1
por1 ząbek
czosnku2
listki laurowe5 kulek
ziela angielskiego2-3 łyżki
koncentratu pomidorowego2-3 łyżki
olejupół łyżeczki
kminkusól,
pieprz,
cukier do smaku1 litr
wodymielona
słodka paprykaodrobina
chilliSposób przygotowania:1.
Marchewkę,
pietruszkę,
paprykę i
selera pokroić w kostkę.
Pora posiekać.2. W garnku rozgrzać
olej, dodać warzywa i smażyć chwilę.3. Wlać
wodę, dodać
ziele angielskie,
liście laurowe,
kminek i gotować do miękkości. Pod koniec dodać
pomidory z puszki i odsączoną z zalewy
fasolę. Dodać koncentrat wedle uznania i przyprawić odrobiną
cukru, a także
solą,
pieprzem,
chilli i mieloną
papryką.Smacznego!!!Źródło: Kuchnia Agaty