Wykonanie

Nadziewane warzywa królują w letnim menu. Różnorodność dostępnych o tej
porze składników pozwala na komponowanie niepowtarzalnych kombinacji
smakowych.
Potem wystarczy wszystko zapiec i gotowe. Nadziewana
cukinia w połączeniu z pieczonym
pomidorem,
papryką, bukietem aromatycznych
ziół i chrupiącą
soją oddaje ciepły charakter lata. Do tego parę prażonych
ziaren słonecznika i
żółty ser. Nic dodać, nic ująć.***Stuffed zucchiniStuffed vegetables reign in the summer menu. The variety of ingredients at this
time allows you to compose unique flavor combinations. Then it's enough just to bake everything and that's all. Stuffed zucchini combined with roasted tomato, pepper, a bunch of aromatic herbs and crunchy soy captures the warm summer nature. Moreover a bit of roasted sunflower seeds and cheese. Nothing
more, nothing less.

czas przygotowania: 1 h 30 minCzego potrzebujesz na 3 osoby?4
cukinie, przepołowione1/2 szkl soi1
pomidor, pokrojony w kostkę, wyrzuć płynny część, pozostawiając tylko miąższ1
papryka czerwona, pokrojona w kostkę4 łyżki prażonego
słonecznikaok. 3-4 łyżek mieszanki ulubionych
ziół - koniecznie świeżych (ja użyłam
kolendry,
bazylii,
oregano i
tymianku, jeśli akurat ich nie ma użyj
pietruszki)2 ząbki
czosnkusersól,
pieprzCo teraz?1.
Soję zalej szklanką
wody i gotuj ok. 30 minut, aż będzie miękka.2. Wymieszaj
pomidora,
paprykę, poszatkowane
zioła, prażony
słonecznik, odsączoną
soję,
czosnek,
sól,
pieprz.3. Z każdej połówki wydrąż gniazda nasienne i nadziewaj ją farszem, odsączając go z płynu.4. Warzywa układaj w wyłożonej papierem folii, posyp
żółtym serem, podlej ok. 1/3 szkl zimnej
wody i piecz ok. 40 minut w temp 200 C.
Soję możesz z powodzeniem zastąpić
ryżem,
soczewicą,
kaszą, etc.
Cukinia świetnie smakuje z
sosem czosnkowym.

Stuffed zucchinipreparation
time: 1 hour 30 minutesWhat do you need for 3 people?4 zucchini, halved1/2 glass soy1 tomato, diced, throw away the liquid part, leaving only the pulp1 red pepper, diced4 tablespoons toasted sunflower seeds3-4 tablespoons of your favorite blend of herbs -necessarily fresh (I've used cilantro, basil,
oregano and thyme, if you just do not have any of them use parsley)2 cloves of garliccheesesalt and pepperWhat now?1
Pour a glass of water over soy and cook about 30 minutes, until soft.2 Mix the tomato, pepper, chopped herbs, roasted sunflower, drained soy, garlic, salt and pepper.3 Cut out
core in each zucchini half and stuff it with your filling.4 Place the vegetables in foil-lined paper, sprinkle with cheese,
pour about 1/3 glass of cold water over the form and bake for about 40 minutes at the temperature 200 ° C.Soy can be replaced with rice, lentils, buckwheat, etc.. Zucchini tastes great with garlic sauce.
