Wykonanie
Bo lubię gotować na dwie patelnie,gdy w domu jest dużo ludzi,gdy trzeba nakryć więcej talerzyków i rozłożyć skrzydła stołu.
1
łosoś, 2 przepisy.
1. Pikantny, czerwony sosSkładniki:(na 4 osoby)400 gram
makaronu150 gram
wędzonego łososia2
młode cebulki200 ml pasaty pomidorowejgarść czarnych
oliwek3 łyżki
śmietany lub
jogurtu2 ząbki
czosnkupół paczki
świeżego szpinakupieprz,
papryka w proszku,
cukier,
bazylia,
oreganopietruszka do przybrania* nie solimy.
Łosoś jest dość słony
Przygotowanie:1. Ugotować
makaron al dente2. Na patelni zeszklić
cebulkę z
cukrem.3. Dodać
sos pomidorowy,
czosnek, doprawić.4. Dodać
oliwki,
jogurt i rozdrobnionego
łososia. Zagotować.5. Dołożyć
makaron, pogotować minutkę.Wyłożyć na talerz pełen listków
świeżego szpinaku. Posypać
pietruszką.
2. Lekki
biały sosSkładniki:(na 4 osoby)400 gram
makaronu150 gram
wędzonego łososia3
pomidorygarść czarnych
oliwek200 gram
homogenizowanego serka 0% tłuszczu2-3 łyżki
jogurtu naturalnegosuszone pomidorykoperekpół paczki
świeżego szpinakupieprz,
sólpapryka w proszku,
kurkumacukier,
bazylia,
oreganoPrzygotowanie:1. Ugotować
makaron al dente2. Na patelni rozmieszać
serek, z
jogurtem,
pomidorami i
przyprawami i
koperkiem3. Dodać
oliwki i rozdrobnionego
łososia. Zagotować.5. Dołożyć
makaron, pogotować minutkę.Wyłożyć na talerz pełen listków
świeżego szpinaku.
A to mój duży biały stół <3P.sOstatnio dostaje od Was dużo komentarzy, że mam ładne zdjęcia. Dziękuję bardzo, szczególnie że z braku aparatu lub fotografa robię je... ipodem ; )Miłej środy : *xoxo
Wika