ßßß
Bo lubię gotować na dwie patelnie,gdy w domu jest dużo ludzi,gdy trzeba nakryć więcej talerzyków i rozłożyć skrzydła stołu.
1 łosoś, 2 przepisy.
1. Pikantny, czerwony sosSkładniki:(na 4 osoby)400 gram makaronu150 gram wędzonego łososia2 młode cebulki200 ml pasaty pomidorowejgarść czarnych oliwek3 łyżki śmietany lub jogurtu2 ząbki czosnkupół paczki świeżego szpinakupieprz,papryka w proszku,cukier,bazylia, oreganopietruszka do przybrania* nie solimy. Łosoś jest dość słony
Przygotowanie:1. Ugotować makaron al dente2. Na patelni zeszklić cebulkę z cukrem.3. Dodać sos pomidorowy, czosnek, doprawić.4. Dodać oliwki, jogurt i rozdrobnionego łososia. Zagotować.5. Dołożyć makaron, pogotować minutkę.Wyłożyć na talerz pełen listków świeżego szpinaku. Posypać pietruszką.
2. Lekki biały sosSkładniki:(na 4 osoby)400 gram makaronu150 gram wędzonego łososia3 pomidorygarść czarnych oliwek200 gram homogenizowanego serka 0% tłuszczu2-3 łyżki jogurtu naturalnegosuszone pomidorykoperekpół paczki świeżego szpinakupieprz, sólpapryka w proszku,kurkumacukier,bazylia, oregano
Przygotowanie:1. Ugotować makaron al dente2. Na patelni rozmieszać serek, z jogurtem, pomidorami i przyprawami i koperkiem3. Dodać oliwki i rozdrobnionego łososia. Zagotować.5. Dołożyć makaron, pogotować minutkę.Wyłożyć na talerz pełen listków świeżego szpinaku.
A to mój duży biały stół <3P.sOstatnio dostaje od Was dużo komentarzy, że mam ładne zdjęcia. Dziękuję bardzo, szczególnie że z braku aparatu lub fotografa robię je... ipodem ; )Miłej środy : *xoxoWika