Wykonanie

aromatyczne skrzydełka polecam dziświelbicielom drobiu. Tym bardziej,jeśli nie macie pomysłu na obiad ;)Sekret ich wyjątkowego smaku tkwi w
przyprawie, którą zakupiłam jakiśczas temu na rynku miejskim.Czubrica bułgarska - to mieszanka
kopru,
tymianku, cząbru,
bazylii,
cebuli,
soli,
czosnku i
natki pietruszki. Idealna do potraw
mięsnych, zup,
jajek,
soczewicy i
fasoli.12
skrzydełek kurczaka, 2 łyżki czubricybułgarskiej, 4 łyżki
oliwy, ząbek
czosnku,łyżeczka
miodu, 2 łyżki
soku z cytryny, 2 szczypty
soli morskiej.Skrzydełka umyłam, oczyściłam i wysuszyłam papierowymi ręcznikami.
Oliwę, czubricę,
miód,
sok z cytryny,
sól i przeciśnięty przez praskę
czosnekpołączyłam dokładnie. Natarłam
mięso, przełożyłam do miski, przykryłamfolią spożywczą, wstawiłam na noc do lodówki.Następnego dnia ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, wstawiłam do piekarnika.Piekłam do miękkości: początkowo w 220°C , po 15 minutach zmniejszyłamtemperaturę do 180° C.Podałam z wiosennym bukietem
zieleniny: kilka listków
sałaty masłowej,
natka kolendry i
pietruszki,
rukola,
bazylia,
oregano, ćwiartka
czerwonej cebuli i mały
pomidor -wszystko to
skropiłam sokiem z cytryny i
oliwą, posypałam
solą i odrobiną
białego pieprzu.Bardzo smacznie polecam :)