Wykonanie
Niedawno postanowiłamwziąć udział w konkursie z Bulionetką pieczeniową Knorr.
Wyniki konkursu możnazobaczyć na tej stronie :)Użyłam następującychskładników: kawałek wołowejligawy 70-80 dag, 1
marchew,1
pietruszkę, cząstkę
selera,
pieprz ziarnisty,
liść laurowy,
ziele angielskie, jednąBulionetkę pieczeniową,
sól, 2-3
kiszone ogórki,1-2 kawałki
konserwowej papryki,2 łyżki
rodzynek sułtańskich, 4-5
bułek fitness i liście
sałaty.
Mięso pokroiłam w dosyć duże kawałki. Osuszyłam papierowymręczniczkiem i obsmażyłam na
oleju z każdej strony.W garnku zagotowałam 2-3 szklanki
wody z jarzynami i
przyprawami.Ligawę przełożyłam do gotujących się warzyw i dusiłam na małym ogniuokoło 2-2 , 5 godziny, aż zmiękła (osoliłam po około godzinie gotowania).Po tym czasie
mięso i jarzyny wyjęłam,
wywar przecedziłam,włożyłam z powrotem ligawę.
Ogórki kiszone pokroiłam w gwiazdki za pomocą specjalnej wykrawarki.Marynowaną
paprykę również w gwiazdki. Dodałam do gulaszu.Gotowałam jeszcze 2-3 minuty.
Na końcu włożyłamBulionetkę pieczeniową Knorr i
rodzynki. Wymieszałam.Zagęściłam deserową łyżeczką
mąki ziemniaczanej.Gulasz pasuje do
kaszy,
ryżu lub
ziemniaków.Ja podałam go w świeżej
bułce fitness.
Pieczywoprzekroiłam, posmarowałambardzo cienką warstwą
masła.Wyłożyłam zieloną, karbowaną
sałatą, na której ułożyłamplastry
pomidora, następnie kawałki
mięsa wraz z gwiazdkowymi warzywami i
rodzynkami.Przykryłam drugim liściem
sałaty i wieczkiem
bułki.Potrawą nakarmiłam pięć głodnych osób.Bardzo smacznie polecam :)