Wykonanie
15 sierpnia 2014Pałki z warzywami na parzeSkładniki:(Danie dla 2-4 osób)4 pałki z
kurczaka1 opakowanie
mrożonych warzyw (450 g.
brokuł ,
ziemniak ,
kukurydza ,
fasola ,
papryka ,
marchewka)4
ziemniakisól ,
pieprz1 łyżka
oliwy z oliwek1 łyżeczka:
soli czosnkowej
pieprzu cytrynowegochilisłodkiej papryki1 łyżka
przyprawy kebab
Przygotowanie:Składniki na marynatę połączyć razem , nasmarować pałki z
kurczaka , odstawić na 2-3h.Po tym czasie
ziemniaki obrać , omyć , pokroić w ćwiartki.Do parowaru lub garnka do gotowania na parze włożyć
kurczaka a na górną półkę
ziemniaki.Po upływie 10 min dodać
mrożone warzywa , oprószyć
solą i
pieprzem , wymieszać.Całość gotować ok.20 min.SmacznegoPost navigation← Najlepsza jaką
jadłam , w sosie z mięsistych świeżych
pomidorów.Świetnie smakuje ze świeżym
pieczywem.Potrawka świetnie smakuje z purée ziemniaczanym ,
ryżem lub
kaszą. Jest szybka i prosta w przygotowaniu jak to danie tego typu a za to w smaku nie zwykle oryginalna:) →