ßßß



Potrzebne będą:- kilka plastrów w miarę cienko pokrojonej karkówki (około 1 cm)- mix mrożonych warzyw na patelnię (w tym przypadku są to: marchew, fasolka szparagowa, ziemniaki, kukurydza, cebula, papryka, brokuły)- sól, pieprz- wybrane przyprawy, np. Marynata Staropolska Kamis czy ostra papryka- oliwaSposób wykonania:1) Mięso posypujemy solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami, skrapiamy oliwą i podsmażamy z obu stron na patelni, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy pół szklanki wody.2) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C, wkładamy naczynie żaroodporne i pieczemy mięso, pod przykryciem, przez około 1 godzinę i 15 minut.3) Zamrożone warzywa smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie, aż będą miękkie.
Smacznego =)