Wykonanie
Cześć =)
Karkówka wieprzowa to
mięso, które można przygotować na wiele sposobów. Dziś zapraszam na
karkówkę pieczoną, podaną z mieszanką
mrożonych warzyw na patelnię.Jedzenie
mieszanki warzyw jest bardzo zdrowe, ponieważ każde z nich dostarcza nam innych witamin i mikroelementów, a tego właśnie nasz organizm potrzebuje.Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania
karkówki w taki sposób, ponieważ naprawdę warto!
Potrzebne będą:- kilka plastrów w miarę cienko pokrojonej
karkówki (około 1 cm)- mix
mrożonych warzyw na patelnię (w tym przypadku są to:
marchew,
fasolka szparagowa,
ziemniaki,
kukurydza,
cebula,
papryka,
brokuły)-
sól,
pieprz- wybrane
przyprawy, np. Marynata Staropolska Kamis czy
ostra papryka-
oliwaSposób wykonania:1)
Mięso posypujemy
solą,
pieprzem i pozostałymi
przyprawami, skrapiamy
oliwą i podsmażamy z obu stron na patelni, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy pół szklanki
wody.2) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C, wkładamy naczynie żaroodporne i pieczemy
mięso, pod przykryciem, przez około 1 godzinę i 15 minut.3) Zamrożone warzywa smażymy na dobrze rozgrzanej
oliwie, aż będą miękkie.
Smacznego =)