ßßß
Składniki:2 pałki kurczaka1 marchewka1 cebula2 łyżki oliwy z oliwek3 małe ziemniakipieprzprzyprawa d ziemniakówsól
Oliwę z oliwek wlewany na dno naczyniaKurczaka myjemy i zdejmujemy skóręMarchewkę kroimy w paski (ja to robię obieraczką do warzyw)Cebulę kroimy w piórkaZiemniaki kroimy w troszkę grubsze niż marchewkę plasterki
Na dno naczynia układamy pałki kurczaka
Następnie obsypujemy cebulką, kładziemy ziemniaki (posypujemy je przyprawą do ziemniaków) i marchewkę

Na bardzo małym ogniu (najmniejszym) stawiamy na płytce palnikowej tajine i gotujemy potrawę 2 , 5 godziny. Po ok 45 minutach można odlać nadmiar płynu, który się wytworzył podczas duszenia, żeby nie kipiał na kuchenkę

Można podać z zieloną sałatą.Na zdrowie:)W myśl akcji: