Wykonanie
Czasami człowiek ma ochotę na klasyczny obiad, a jednocześnie nie chce lepić kotletów mielonych czy innych klopsów. Kotlety z
kurczaka lub
schabowe jakoś też ostatnio mi nie w smak - trochę się przejadły.Stąd też pomysł na jedno z moich ulubionych dań - proste "łatki" z
kurczaka pieczone z ulubionymi
przyprawami.Kurze łatki

Składniki:po sporej łatce dla każdego
oliwa + ulubione
przyprawy,
sól,
pieprzZ
oliwy i przypraw robimy marynatę. Zalewamy nią
kurczaka i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Następnie pieczemy w 180 stopniach przez ok. 40 minut. Żeby skórka była chrupiąca warto na początku przez 10 minut piec
mięso w 220 stopniach bez przykrycia. Następnie przykrywamy
mięso i zmniejszamy temperaturę na kolejne pół godziny.Smacznego!
