Wykonanie
12 maja 2015Składniki:( Na 3l. garnek)2 l.
bulionu warzywnego1 pęczek
botwinki z
buraczkami2
marchewki1
pietruszka1
cebula8
pieczarek8
młodych ziemniaków250ml.
jogurtu naturalnego1/2 pęczka posiekanego świeżego
kopru1 łyżka
lubczykusól ,
pieprz

Przygotowanie:Warzywa obrać , umyć , osuszyć.
Ziemniaki pokroić w kostkę ,
cebule posiekać drobno.
Marchew ,
pietruszkę ,
pieczarki oraz
buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Botwinkę posiekać drobno.W garnku zagotować
bulion , wrzucić warzywa.Gotować do miękkości , w
między czasie doprawić , oraz dodać
koperek.Do zupy wlać
jogurt naturalny ,wymieszać , zagotować.SmacznegoPost navigation← Wykwintna
sałatka warzywna z grillowaną
piersią kuczaka oraz
serem camembert polana
ostrym sosem na bazie pasty
chiliFasolę po bretońsku uwielbiałam już jako dziecko zajadać ze świeżą
bułką . Mama w domu przygotowuje gęstą , mąż zażyczył sobie ją w rzadszej wersji bez zasmażki. Za to dodałam
pieczarki a
przecier pomidorowy przesmażyłam na
maśle .Wyszło bardzo smacznie. →