Wykonanie

Zupa włoska, której podstawowe składniki to
makaron i
fasola. Ja mam chyba jakiś mocno zmodyfikowany przepis, bo z
mięsem mielonym. Zupa jest bardzo gęsta i sycąca. Zdecydowanie może zastąpić drugie danie. Mi najbardziej smakuje na drugi dzień, kiedy wszystkie składniki i
przyprawy się przegryzą.Składniki
mięso mielone wołowe, 300 gram
cebula czerwona, 1 sztuka
marchewka, 2 sztuki
seler naciowy, 1 łodyga
czosnek, 3 ząbki
pomidory w puszce, 1 puszka
woda, 1 litr
sos do spaghetti, 1 słoikdrobny
makaron (użyłam maccheroni), 1 szklanka
fasola biała, 1 puszkaposiekana
bazylia, 2 łyżki
sól,
pieprz,
oregano,
chili,
papryka słodka i ostra
oliwa do smażenia
ser żółty do posypaniaSposób przygotowania1. W dużym garnku o grubym dnie przesmażyć
mięso.
Cebulę,
czosnek i
seler drobno pokroić.
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Całość dodać do
mięsa wraz z
pomidorami z puszki. Dusić, aż warzywa zmiękną.2. Wlać
wodę i sos. Dorzucić
makaron. Gotować około 5 minut. Przyprawić na ostro i dodać
fasolę. Gotować kolejne 5 minut. Zupę podawać z tartym
żółtym serem.http://love-photo.net/tags/ambien-online-pharmacy.html