Wykonanie

Bardzo ciężko jest do takiego tosta napchać tak dużą ilość składników. Jeszcze trudniej jest go zjeść nie rozrzucając wszystkiego dookoła. Ale nie jest to niemożliwe.Składniki
chleb tostowy, 8 kromek
sałata lodowa, 4 liście
szynka, 4 plastry
pomidor, 4 plastry
papryka czerwona, 1/4
cebula, 1/4
mozzarella, 4 plastryomlet: 2
jajka, 2 łyżki
wody,
sól, ulubione
ziołasosy: 2 łyżki
majonezu, 2 łyżeczki
jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki
musztardy, ząbek
czosnku,
bazyliamasło do smażeniaSposób przygotowania1. Przygotować sosy:
majonez podzielić na 2 części. Do jednej dodać
musztardę i wymieszać. Do drugiej
jogurt, przeciśnięty
czosnek, posikaną
bazylię i połączyć składniki.2. Warzywa i pokroić w plasterki. Tosty przyrumienić na suchej patelni lub w tosterze. Jedną kromkę smarować z
majonezem czosnkowym, drugą
majonezem z dodatkiem
musztardy.3. Składniki na omlet połączyć. Ja do omletu użyłam świeżej
bazylii,
pietruszki,
szczypiorku oraz suszonego
tymianku i
oregano. Omlet usmażyć z obu stron na niewielkiej ilości
masła. Podzielić na 4 części.4. Na jedną kromkę tostu nakładać kolejno
sałatę,
szynkę omlet,
cebulę,
pomidora,
mozzarellę i
paprykę. Przykryć drugą kromką tosta. Przekroić w poprzek, tak aby powstały 2 trójkąty.grapeseedextract