ßßß
Bardzo ciężko jest do takiego tosta napchać tak dużą ilość składników. Jeszcze trudniej jest go zjeść nie rozrzucając wszystkiego dookoła. Ale nie jest to niemożliwe.Składnikichleb tostowy, 8 kromeksałata lodowa, 4 liścieszynka, 4 plastrypomidor, 4 plastrypapryka czerwona, 1/4cebula, 1/4mozzarella, 4 plastryomlet: 2 jajka, 2 łyżki wody, sól, ulubione ziołasosy: 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki musztardy, ząbek czosnku, bazyliamasło do smażeniaSposób przygotowania1. Przygotować sosy: majonez podzielić na 2 części. Do jednej dodać musztardę i wymieszać. Do drugiej jogurt, przeciśnięty czosnek, posikaną bazylię i połączyć składniki.2. Warzywa i pokroić w plasterki. Tosty przyrumienić na suchej patelni lub w tosterze. Jedną kromkę smarować z majonezem czosnkowym, drugą majonezem z dodatkiem musztardy.3. Składniki na omlet połączyć. Ja do omletu użyłam świeżej bazylii, pietruszki, szczypiorku oraz suszonego tymianku i oregano. Omlet usmażyć z obu stron na niewielkiej ilości masła. Podzielić na 4 części.4. Na jedną kromkę tostu nakładać kolejno sałatę, szynkę omlet, cebulę, pomidora, mozzarellę i paprykę. Przykryć drugą kromką tosta. Przekroić w poprzek, tak aby powstały 2 trójkąty.grapeseedextract