Wykonanie

Nie wiem czy Wy też tak macie, ale ja uwielbiam obiady, które można zrobić w 15 minut :) a stir-fry lubię bardzo za to, że za każdym razem może być inne :)Przepis na to znalazłam w lutowym magazynie "GoodFood", trochę pozmieniałam składniki dopasowując do tego co aktualnie miałam w lodówce, wyszło bardzo smacznie !!I don't know how you like, but I
love dinners that I can
make in 15 minutes :) and I like stir-fry - every
time I can
make a different one :)This recipe I found in the February "GoodFood" magazine. I made a little changes with ingredients to use what I had actually in my fridge - it's
very tasty!

Składniki :* 2 łyżki
oliwy,* 2
piersi z kurczaka, pokrojone w paski,* pół łyżeczki
przyprawy do potraw chińskich,* kawałek
imbiru wielkości kciuka, obrany pokrojony w cienkie plasterki,* 1/4
brokuła, podzielony na kawałki,* garść
fasolki szparagowej,* garść
groszku cukrowego,* 1 łyżka
sosu sojowego,* 1 łyżka
miodu,* 1 łyżka
wody,* 1
cytryna, wyciśnięty sok z połowy, druga połowa pokrojona w plasterki,* garść posiekanego grubego
szczypioru,Ingredients:* 2 tbsp oil,* 2 chicken breasts, cut into strips,* half a tsp five-spice powder,* thumb-sized piece of ginger, peeled cut into
thin slices,* 1/4 broccoli, cut into pieces,* handful of green beans,* handful sugar snap peas,* 1 tbsp soy sauce,* 1 tbsp honey,* 1 tbsp water,* 1 lemon, juice of half and the other half cut into slices,* handful chopped spring onion,

Przygotowanie :W woku lub na dużej patelni rozgrzej łyżkę
oliwy.
Mięso obtocz w
przyprawie do dań chińskich, podsmaż na rumiano i zdejmij z patelni.Rozgrzej pozostały
olej dodaj
imbir,
brokuły,
fasolkę szparagową i
groszek cukrowy i podsmaż przez około 5 minut.W
między czasie zmieszaj
sos sojowy,
miód,
sok z cytryny i łyżkę
wody dodaj do warzyw razem z
kurczakiem i plastrami
cytryny, smaż przez 2 minuty.Posyp posiekanym
szczypiorem :)Podawaj np z
ryżem :)Preparation:Heat tablespoon of oil i n wok or large skillet, .Dredge meat in spice, fry browned and remove from pan.Heat the remaining oil, add ginger, broccoli, green beans and sugar snap peas and sauté for about 5 minutes.In the meantime, mix soy sauce, honey, lemon juice and tablespoon of water add to vegetables with chicken and lemon slices, stir-fry for 2 minutes.Sprinkle with chopped spring onions :)
Serve with rice - for example :)