Wykonanie

Święta i Święta ale podczas przygotowań też trzeba coś jeść :PZrobiłam pyszne tajskie
curry z
indykiem w jedyne 30 minut.Jak zawsze pysznie, szybko i prosto jak by nie było ;)Przepis inspirowany wpisem znalezionym w "Good Food" .Christmas and Christmas but also during the preparations you need something to eat: PI made delicious Thai
curry with turkey in just 30 minutes.As always delicious, quick and easy anyway;)Recipe inspired by the entry found in the "Good Food".

Składniki :* 1 łyżka
oliwy,* 1 średniej wielkości
cebuli, pokrojona w grube półplasterki,* 1
zielona papryka, pokrojona w dużą kostkę,* 1 czubata łyżka czerwonej pasty
curry,* 1 ząbek
czosnku, drobno posiekany,* 1/2 ( 200 g ) puszki siekanych
pomidorów,* 300 g
indyka, pokrojonego w dużą kostkę,* 300 g
ziemniaków, pokrojonych w dużą kostkę,* 1 łyżka chutney z
mango,* garstka liści
kolendry,*
ryż lub
chleb naan do podania,Ingrediens :* 1 tbsp oil,* 1 medium onion, thickly half sliced,* green pepper, choped into large chunks,* 1 heaped tbsp red
curry paste,* 1 garlic clove, finely chopped,* 1/2 ( 200g ) chopped tomatoes,* 300 g turkey breast, diced into big cubes,* 300 g potatoes , diced into big cubes,* 1 heaped tbsp
mango chutney,* 1 handfull coriander,* rice or naan, to
serv,

Przygotowanie :
Ziemniaki zalej wrzątkiem i gotuj aż będą miękkie.Na dużej patelni rozgrzej
olej.Podsmaż na rumiano
indyka przyprawionego
solą i
pieprzem - odłóż na bok.Na tej samej patelni podsmaż
cebulę i
paprykę przez 3-4 minuty do czasu aż zaczną mięknąć.Zmieszaj z
curry i
czosnkiem, podsmaż przez kolejne 2 minuty.Dodaj
pomidory z puszki i 70 ml
wody, gotuj przez 5 minut.Zmniejsz ogień pod garnkiem, dodaj
indyka i odsączone
ziemniaki, gotuj przez 5 minut.Przypraw
solą i
pieprzem, dodaj chutney z
mango.Posyp liśćmi
kolendry i podawaj z
ryżem lub
chlebem naan.Preparation :
Pour potatoes with boiling water and cook until soft.Heat the oil in large pan and fry turkey until browned set aside.On the same pan fry onion and pepper for 3-4 mins, until starting to soften.Stir in the
curry paste and garlic, cook for another 2 minutes.Add tomatoes and 70ml of water, cook for 5 mins.turn the heat down, stir in turkey and potatoes and cook for another 5 mins.Season with salt and pepper, add
mango chutney.Scatter with coriander and
serv with rice or naan.