ßßß
składniki na biszkopt:3 jajka1 szklanka mąki1/2 szklanki cukru1/2 łyżeczki proszku2 łyżki oleju2 łyżki kakaoZ podanych składników pieczemy biszkopt w okrągłej blaszce, po wystudzeniu kroimy na połowę. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej.nadzienie truskawkowe:300 g truskawek3 łyżki cukru pudrugalaretka truskawkowaGalaretki miksujemy z cukrem i łączymy z galaretką rozpuszczoną w 1 szklance wodynadzienie serkowe:500 g zmielonego białego sera2 łyżki kwaśnej śmietanypiana z 2 białek3/4 szklanki cukru pudru4 łyżki żelatynySer miksujemy z cukrem i śmietaną, dodajemy pianę ubitą z białek. Łączymy z żelatyna rozpuszczoną w odrobinie mleka.Aby tort miał kształt kopca, robiłam go w szklanej misce na sałatkę średniej wielkości. Z jednej części biszkoptu wykroiłam placek średnicy miski u góry. Resztki i drugą połowę pokruszyłam na małe grudki, które idealnie przypominały glinę.Miskę należy dokładnie wyłożyć folią spożywczą. Następnie warstwami wylewać środek( jedną połowę nadzienia serkowego, schłodzić w lodówce, drugą warstwą ma być nadzienie truskawkowe, najlepiej tężejące i znowu szybko do lodówki, tak aby zdążyć wyłożyć drugą połówkę serkowego, zanim stężeje) i po ostatniej warstwie, lekko zastygniętej, trzeba przykryć kółkiem z biszkoptu i schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Kiedy stężeje, wystarczy odwrócić miskę do góry nogami i delikatnie pociągając za folię wyciągnąć tort. Zdjąć folię, posmarować tort odrobiną bitej śmietany i przykleić biszkoptowe grudki.