ßßß
Składniki:3 jajka1/2 szklanki mąki3/4 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki cukru2 łyżki kakao330 ml śmietany kremówki + 5 łyżek cukru pudruduży kubek truskawekgalaretka truskawkowa3 łyżki żelatynyBiałka ubić z cukrem na sztywno. Dodać żółtka, wymieszać. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i przelać do tortownicy o średnicy 21 cm. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 20-25 min.Galaretkę rozpuścić według przepisu. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie, odstawić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę, dokładnie wymieszać. Na biszkopcie ułożyć truskawki, wyłożyć bitą śmietanę i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.Smacznego:)