ßßß
Składniki na porcje dla 4 osób :1/2 puszki kukurydzy1/2 szklanki mrożonego groszku6-7 strąków groszku cukrowego1/2 małego brokułu świeżegokilka strąków fasolki szparagowej zielonej wąsko-strąkowej , ok. 10 szt3 piersi z kurczaka ( pojedyncze )1 cebula biała1/2 strąka , małej czerwonej ostrej papryki chilli lub mniej jak ktoś woli2 ząbki czosnku1 łyżka sosu rybnego ( można pominąć )1 łyżeczka curry1/2 łyżeczki cukru1 łyżka masła , olej do smażenia , sól do smakupaczka makaronu z czosnkiem niedźwiedzim lub zwykłego -gniazdka
Makaron ugotować wg. przepisu z opakowania , odstawić . Kurczaka pokroić w kawałki , cebulę w piórka , brokuł rozerwać na małe różyczki , a kukurydzę odcedzić . Rozgrzać wok i wlać olej do smażenia , wrzucić kurczaka , wszystkie warzywa:fasolkę pocięta na kawałki, groszek mrożony,cukrowy,cebule ,kukurydzę , brokuł i smażyć na dużym -bardzo dużym ogniu , ciągle mieszając przez około 15 minut , dodać sos rybny , sól, cukier,curry , wyciśnięty praską czosnek i posiekane chilli ( bez pestek , bo zabije nas skala ostrości 😉 ) smażyć jeszcze chwilkę , następnie dodać masło , ugotowany makaron i wymieszać wszystko, aż masło całkowicie się rozpuści , smażąc jeszcze około 5-6 minut . Gotowe, podawać na gorąco , odgrzewane nie jest już tak smaczne 😉