ßßß
Cebulę drobno pokroiłam i podsmażyłam.Pod koniec smażenia dodałam starte ząbki czosnku.
Dodałam je do mięsa.
Wsypałam tartą bułkę.
Dodałam mleko i jajko.
Przyprawiłam solą,pieprzem i dokładnie wymieszałam.Dosypałam do mięsa jeszcze trochę koperku lub zielonej pietruszki.
Formowałam z mięsa małe kuleczki.
Możecie od razu je gotować.Ja jednak najpierw mięso trochę podsmażyłam.
Do garnka z wodą włożyłam parę ziarenek ziela angielskiego,liście laurowe i wlałam bulion.Gotowałam pulpety około 20 minut i dodałam koperek.
Następnie chrzan.
Na małej patelni z odrobiną masła i sosu z pulpetów wymieszałammąkę kukurydzianą (mniej kaloryczna niż pszenna)
a następnie dolałam śmietanę.
Wszystko dokładnie wymieszałam i potrzebną ilość dodałam do pulpetów.
Pogotowałam jeszcze chwilę i gotowe.
Pulpety można podawać z różnymi kaszami np.gryczaną,jęczmienną,bądź wedle uznania z makaronem.Smacznego!