Pulpeciki kojarzą się Wam najczęściej z dziecięcym jadłospisem;-)Te małe mielone kuleczki można podawać z przeróżnymi sosami.Ja proponuję dziś z sosem chrzanowo -koperkowym.Składniki:500 g mielonego mięsa wieprzowego z łopatki/indyka1 szt. cebuli5 ząbków czosnku1 szt. jajka2-3 łyżki tartej bułkiok.5 łyżek mlekasól,pieprzok.2-3 łyżek chrzanusporo świeżego koperku lub zielonej pietruszki3-4 łyżki śmietany2-3 łyżki mąki np.kukurydzianejmasłoziele angielskie,liście laurowebulionMięso zmieliłam.Cebulę drobno pokroiłam i podsmażyłam.Pod koniec smażenia dodałam starte ząbki czosnku.Dodałam je do mięsa.Wsypałam tartą bułkę.Dodałam mleko i jajko.Przyprawiłam solą,pieprzem i dokładnie wymieszałam.Dosypałam do mięsa jeszcze trochę koperku lub zielonej pietruszki.Formowałam z mięsa małe kuleczki.Możecie od razu je gotować.Ja jednak najpierw mięso trochę podsmażyłam.Do garnka z wodą włożyłam parę ziarenek ziela angielskiego,liście laurowe i wlałam bulion.Gotowałam pulpety około 20 minut i dodałam koperek.Następnie chrzan.Na małej patelni z odrobiną masła i sosu z pulpetów wymieszałammąkę kukurydzianą (mniej kaloryczna niż pszenna)a następnie dolałam śmietanę.Wszystko dokładnie wymieszałam i potrzebną ilość dodałam do pulpetów.Pogotowałam jeszcze chwilę i gotowe.Pulpety można podawać z różnymi kaszami np.gryczaną,jęczmienną,bądź wedle uznania z makaronem.Smacznego!