Wykonanie
Uwielbiam nowości. Jeśli pomysły są proste i pożyteczne, to uwielbiam je jeszcze bardziej. Z nieba spadły mi właśnie te warzywne
herbaty Veggie Tea, bo jak wiecie ciągle poszukuję nowych, zdrowych pomysłów na
napoje. W tym wypadku, po wypiciu, mamy jeszcze małą przegryzkę, gdyż ich skład to najprawdziwsze,
suszone warzywa, a więc szkoda byłoby wyrzucić. Lepiej zjeść ze smakiem.Idealne rozwiązanie do pracy, gdzie nie zawsze mamy możliwość spożyć coś ciepłego i warzywnego. W podróży sprawdzą się takie
herbatki również idealnie. Ponieważ ja akurat pracuję w moim biurze domowym, a na podróż na razie nie mam czasu, z miłą chęcią parzę sobie je tak po prostu, bez okazji. Pycha.Firma Vegenovo jest ich dystrybutorem, a do wyboru mamy 4 rodzaje:
pomidorowo-tymiankowaKulinarne poszukiwania wykwintnych atrakcji dla wymagającego podniebienia smakoszy
herbaty doprowadziły do powstania wyśmienitego, herbacianego kolażu, łączącego bukiet dojrzałych
pomidorów,
bazylii i
tymianku. W optymalnie dobranej kompozycji dominują aromatyczne nuty dojrzałych w słońcu
pomidorów oraz
ziół śródziemnomorskich takich jak
tymianek, który skutecznie wspomaga pracę układu oddechowego i ułatwia trawienie oraz
bazylia, o działaniu przeciwdepresyjnym. Poza oryginalnymi i niepowtarzalnymi walorami smakowymi
herbatka ma znakomite właściwości zdrowotne. Naturalny czerwony barwnik
pomidorów, likopen, należy do najsilniejszych antyutleniaczy. Ponadto, zawarte w
pomidorze pektyny obniżają poziom cholesterolu i neutralizują substancje toksyczne. Bezkaloryczna, beztłuszczowa oraz bez dodatku
soli herbatka pomidorowa jest, codziennym
napojem, również do stosowania w dietach odchudzających oraz nisko-
sodowych.marchwiowo-imbirowaDelikatnie
pomarańczowy kolor, oraz połączenie
imbiru i
marchewki tworzy idealny duet wegańskiej
przyprawy i drogocennego warzywa. Dodatkowo, w kompozycji odnajdziemy nutę
curry,
kurkumy oraz
kolendry Wszystkie składniki pochodzą z nadzorowanych, ekologicznych i organicznych pól uprawnych, dzięki
czemu herbatka ma wyjątkowe właściwości odżywcze i zdrowotne. Pikantne substancje zawarte w
imbirze – gingerol oraz shogaol – mają działanie rozgrzewające oraz udrażniające zatoki. Poprzez zwiększoną produkcję kwasu żołądkowego poprawiają trawienie. Znana z walorów zdrowotnych
marchew to bogactwo karotenu, czyli prowitaminy witaminy A, która odgrywa fundamentalną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz w produkcji czerwonych krwinek, erytrocytów. Działający antyoksydacyjnie karoten korzystnie wpływa na wzrok, układ odpornościowy i koloryt skóry. Bezkaloryczna, beztłuszczowa oraz bez dodatku
soli herbatka marchwiowo-imbirowa jest, codziennym
napojem, również do stosowania w dietach odchudzających oraz nisko-
sodowych.
miętowo-szpinakowaOdświeżająca, dodająca energii i poprawiająca nastrój kompozycja
szpinaku, harmonijnie połączonego z
miętą,
trawą cytrynową i
skórką cytryny stanowi nieodpartą pokusę dla koneserów
herbaty. Miłośnicy wielosmakowych rozkoszy, świeżych,
miętowych naparów pokochają tą mieszankę od pierwszego łyku. Idealna do skosztowania z odrobiną
cytryny lub
limonki zarówno na ciepło, jak i w formie
herbaty mrożonej. Zawarte w
mięcie olejki eteryczne działają kojąco i łagodząco, przywracając spokój oraz pogodę ducha. Z kolei bogaty w żelazo
szpinak zawiera azotany, które energetycznie wspierają organizm poprzez ułatwienie transportu tlenu do komórki. Wyjątkowy charakter kompozycji urozmaicony jest nutą
jagody acai, które zawierają bogactwo przeciwutleniaczy opóźniających proces starzenia. Idealny smak dla całej rodziny, szczególnie lubiany przez dzieci.
brokułowo-kapuścianaFinezyjna kompozycja
brokułów z kawałkami
białej kapusty i
marchwi, umożliwiła kreację aromatycznego naparu warzywnego, który rozpieści gusty najbardziej wymagających adoratorów
herbaty. Oryginalny bukiet warzywnej, delikatnej zieleni wzbogacony wyważoną mieszanką
ziół i przypraw:
pietruszki,
gałki muszkatołowej i pikantnych aromatów śródziemnomorskich czyni napar atrakcyjnym i wyjątkowym.
Brokuły to najlepsze źródło witaminy C oraz kwasu foliowego. Podobnie jak
kapusta, która dodatkowo zawiera komplet niezbędnych dla zdrowia witamin z grupy B, A, E oraz K. Co więcej, zawarte w
herbatce wyciągi z
morskich wodorostów stanowią doskonałe źródło
białka roślinnego oraz bogactwo niezbędnych aminokwasów, żelaza oraz wapnia. Zawartość tych składników korzystnie wpływa na pracę układu immunologicznego oraz prawidłową aktywność hormonów i enzymów. Bezkaloryczna, beztłuszczowa oraz bez dodatku
soli herbatka brokułowo-kapuściana, jest codziennym
napojem, idealnym do stosowania w dietach detox i odchudzających.Wszystkie cztery rodzaje bardzo mi smakowały, ale moim absolutnym faworytem jest delikatna w smaku kapuściana. Zachęcam do spróbowania.


Wpis sponsorowany