« Zapiekane tortelliniSłodki poranek z malinową tartą »O dzisiejszym daniu zadecydowały Kuchenne rewolucje. Kuchnia hinduska – nigdy przedtem nie bawiłam się w azjatyckie dania. Przypomniałam sobie wizytę w Dzikim Ryżu… przecież tam było na prawdę smacznie… Dlaczego by tego nie zrobić samemu? Przepis skradłam stąd i zmieniłam co nieco 😉 Było pysznie!Składniki:– 1/2 kg piersi z kurczaka pokrojonej w kostki– cebula– 1/4 łyżeczki cynamonu– 2 łyżeczki czosnku przeciśniętego przez praskę– 2 łyżeczki imbiru startego na tarce lub 1,5 łyżeczki imbiru w proszku– 1/2 łyżeczki kurkumy– 1-2 łyżeczki chilli– 1 łyżka zmielonej kolendry– 2 pomidory bez skórki– łyżeczka koncentratu pomidorowego– 3/4 opakowania małego małego jogurtu naturalnego– 2-3 łyżki masła (najlepiej sklarowanego)– sól, cukierNa rozgrzane masło wrzucamy cebulę i cynamon. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy imbir i czosnek. Mieszamy. Następnie dodajemy kurkumę, kolendrę i chilli. Mieszamy. Po chwili dodajemy kurczaka. Kiedy będzie już podsmażony, wrzucamy na patelnie pomidory i doprawiamy koncentratem pomidorowym. Dusimy 30 minut. Na końcu dodajemy jogurt oraz do smaku sól i cukier.Podałam z dwoma rodzajami ryżu – brązowym i białym.Smacznego!