Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeRYBY /
OWOCE MORZARyba smażona z warzywami


Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną
rybęSKŁADNIKI:0,5 KG FILETY Z
MINTAJA2 MARCHWIE1
PIETRUSZKA0,3
SELERA1/2
PORA3 ZĄBKI
CZOSNKUMAŁY
KONCENTRAT POMIDOROWY2 LIŚCIA ANGIELSKIE\4
ZIELA ANGIELSKIESÓL .
PIEPRZ,
PAPRYKA OSTRAODROBINA
CUKRUOLEJ DO SMAŻENIA Z ODROBINĄ MASŁAWYKONANIE:WARZYWA KROIMY W PASKI .
RYBĘ SKRAPIAMY
CYTRYNĄ ODSTAWIAMY NA 15 MINUT.OBTACZAMY W MĄCE WYMIESZANEJ Z
SOLĄ I
PIEPRZEM.SMAŻYMY NA MOCNO ROZGRZANYM TŁUSZCZU Z OBU STRON NA RUMIANO.WYCIAGAMY OBSMAŻONE FILETY DO NACZYNIA ŻARO .DO TŁUSZCZU WKŁADAMY WARZYWA I OBSMAŻAMY DODAJEMY KONCENTRAT ROZROBIONY W PÓŁ SZKLANKI
WODY WLEWAMY WRZUCAMY
ZIELE ANGIELSKIE ,
LIŚĆ LAUROWY ,
SÓL,
PIEPRZ ,
PAPRYKĘ OSTRĄ ODROBINĘ
CUKRU.CHWILKĘ RAZEM SMAŻYMY OKOŁO 10 MINUT..
RYBĘ ZALEWAMY WARZYWAMI WKŁADAMY DO PIEKARNIKAPowiązany przepis:
Ziemniaki z
cebulą i
śmietanąBabka parzona cytrynowaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej