Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEleczo na ostro

Sezon
cukini w pełni ,polecam przepis na leczoProdukty :2
cukinie średniej wielkości4
pomidory1 puszka całych
pomidorów3-4
cebule5 ząbków
czosnku2
papryki czerwone1
papryka peperone4 dobre
kiełbasyolej + 1/3 kostki
masła do smażenia2 łyzki
słodkiej papryki1 łyżka
tymianku i
bazyli ..najkorzystniej świerze3
liście lauroweodrobina
pieprzu cayennpieprz,
sólWykonanie:
Cebulę kroimy w piórka..przesmażamy na tłuszczu /olej+ masło/aż zacznie sie szklić..dodajemy pokrojoną
cukinie w kostkę/ze skórą/,
papryki pokrojone w paski oraz w paski
czosnek.solimy dodajemy
liść laurowy i smażymy około 10 minut..następnie dodajemy pokrojone
pomidory i puszkę z rozdrobnionymi
pomidorami..oraz
przyprawy ..gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut..Na koniec kroimy
kiełbasę ,wrzucamy do garnka i chwilkę gotujemy..Leczo musi być pikantne..Podajemy z
makaronem lub
ryżem..Zyczę smacznegoPowiązany przepis:
ogórki kiszone w słoikachgołąbki z
cukinią – wegetariańskieWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
