Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIkarkówka pieczona w plastrach z
cebulą
Polecam
karkówkę pieczoną z
cebulą ..u Mnie w domu bardzo chętnie jadaną i wbrew pozorą nie jest czasochłonna a każdy” mięsożerca ”ze smakiem zjada ..Produkty:2 plastry
karkówki na osobępól
cebuli dużej na dwa plastry1 ząbek
czosnkupapryka słodka,ostra trochę
pieprzu cayenne,
liść laurowysólolej +
masło klarowane do smażenia..Wykonanie:Umytą
karkówkę ,wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym…na rozgrzany tłuszcz kładziemy plastry
karkówki..obsmażamy na dość
ostrym ogniu do zarumienienia..Proszę jednak uważać by sie nie spaliło a ładnie zarumieniło,wówczas sos bedzie ciemny i smaczny..Jak
mięso sie zarumieni i
pory sie pozamykają.podlewamy pół szklanką
wody ,przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu..W
między czasie kroimy w piórka
cebulę oraz
czosnek..po 15 minutach duszenia
mięsa pod przykryciem dodajemy pokrojoną
cebulę ,
czosnek oraz
przyprawy ,
liśc laurowy i
sól /proszę pamietać dodawac
przyprawy zestawiając na chwilę z ognia/..dolewamy ponownie pół szklanki
wody i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 1 h..
mięso musi być miękkie i soczyste../proszę kontrolować
wodę by cały czas
mięso sie dusiło a nie smażyło/Ja doprawiam na tyle by smak był dosyć pikantny ,ale to już zależy jakie Panstwo lubicie..Mozna dodać także
zioła jak ktoś bardzo lubi..Na końcu robimy sos.Podajemy z
ziemniakami lub kopytkami ,kluskami na łachu ,
ryżem.
kaszą..w
sumie pasuje do wszystkiego..Powiązany przepis:gulasz wołowy z
papryką oraz
pieczarkamitortilla z
kurczakiem i
paprykąWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
