ßßß
Odstawić (w temperaturze pokojowej) na czas przygotowania pozostałych składników. Zmieszać ze sobą wszystkie składniki sosu i odstawić. Imbir, czosnek i cebulki z dymki bardzo drobno posiekać.
Papryki pokroić w kostkę. W woku rozgrzać olej arachidowy, wrzucić pieprz syczuański i smażyć, aż ziarenka zaczną czernieć.
Szybko dodać marynowanego kurczaka i smażyć przez ok 7 minut. Usmażonego kurczaka wyjąć i przełożyć na talerz.
Do woka dodać posiekany imbir, czosnek, cebulę i pokrojone papryki, smażyć 3 minuty. Dodać z powrotem kurczaka.
Wlać sos, dokładnie wymieszać. Gdy sos zgęstnieje wrzucić orzeszki i smaż przez 1-2 minuty.
Posypać kiełkami i posiekanym szczypiorem. Podawać z ryżem (najlepiej jaśminowym).
Smacznego!