ßßß
Imbir i czosnek obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Chili drobniutko posiekać razem z pestkami.

W szklance zmieszać dymkę, imbir, czosnek i chili razem z pozostałymi składnikami sosu.
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski.
Obydwie papryki oczyścić z nasion i pokroić w długie paski.
Kolendrę lekko przesiekać. Ugotować według przepisu podanego na opakowaniu ryżowy makaron. W woku na oleju sezamowym usmażyć piersi kurczaka (najlepiej partiami, żeby mięso nie zaczęło się gotować).
Gdy całe mięso będzie już usmażone dodać do niego pokrojoną paprykę, chwilę podsmażyć na dużym ogniu.
Zmniejszyć temperaturę pod wokiem, dodać sos.
Mieszać powoli, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodać ziarna sezamu.
Podawać z makaronem ryżowym (polecam makaron z czerwonego ryżu) z świeżą kolendrą.
Smacznego!