Wykonanie
Od paru dni jestem posiadaczką Cudu kuchennego Tupperware ..czyli naczynia do przygotowania lekkich i zdrowych potraw bez gotowania i utraty cennych wartości odżywczych.Świetny pomysł z takim cudem.. wystarczy np.zalać potrawę wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Można ugotować warzywa,
kaszę,
ryż,
makaron, zupę..a także zrobić
jogurt itd. Ja już wypróbowałam ten cud z kilkoma potrawami...na początek przedstawiam Wam
rybkę..pomysł i przepis z książeczki dołączonej do tego Cudu..U mnie okazało się, że w domu brak
koncentratu pomidorowego, więc dałam cały
ketchup McDonald's ..

1 kg
filetów rybnych1/2 kg
marchwi2
cebule1
pietruszka1/4
selera1
porsól,
pieprzprzyprawa do ryb2 łyżki
olejumały
koncentrat pomidorowy [ nie dałam]3 łyżki
ketchupu [ dałam cały
Ketchup McDonald's ]1
kostka rosołowa1 szkl.
wody1
cytrynaFilety odmrozić,przyprawić i skropić
sokiem z cytryny. Warzywa zetrzeć na tarce,dodaj
kostkę rosołową i
wodę i dusić w garnku na
oleju aż będą miękkie. Następnie dodać , przecier
ketchup i
przyprawy.Przed włożeniem
ryby do Cudu kuchennego wyjąć sito, przelać pojemnik gorącą
wodą , żeby go ogrzać.W pojemniku bez sita układać warstwami gorące warzywa , surową
rybę.Pierwszą i ostatnią warstwę stanowią warzywa. Przykryć pojemnik i odstawić na 30-40 minut.




