ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegofilet rybny 1 kilogramówmarchew 1.5 kilogramówpietruszka 2 sztukseler 1 sztukcebula 2 sztukprzyprawa do ryb 0.5 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniamąka 3 łyżek stołowycholej według uznaniawywar z wawrzyw 0.5 szklanekcukier według uznaniaketchup 2 łyżek stołowychWykonanie:Filet rybny rozmrozić, osączyć z wody, z obu stron posolić, popieprzyć i obsypać przyprawą do ryb. Panierować w mące i smażyć z obu stron na rumiano.Marchewkę, pietruszkę i seler oczyścić, zetrzeć na grubych oczkach, włożyć do garnka, zalać wodą, posolić i gotować do miękkości. Odcedzić, zachować ok. 0,5 litra wywaru.Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Połączyć z ugotowanymi warzywami.Do rondelka dać olej, ok. 0,5 szklanki wywaru, przecier pomidorowy, doprawić do smaku cukrem, solą , pieprzem i ketchupem. Mieszając doprowadzić do połączenia się składników i do zagotowania. Połączyć z warzywami, dobrze wymieszać.Usmażone filety podzielić na małe porcje. W półmisku układać warstwami : warzywa wymieszane z sosem – warstwa małych porcji ryby – warstwa warzyw itd.. Zakończyć warstwą warzyw. Zimną potrawę dać do lodówki na kilka godzin, aby przeszła aromatem i smakiem składników.Uwagi:Sos: olej – 3 łyżki, przecier pomidorowy – 3 łyżki, wywar z warzyw – 0,5 szklanki, cukier, sól, pieprz do smaku, ketchup – 2 łyżkiAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: