Wykonanie
W oryginalnym przepisie na to ciasto powinny być
jabłka, a ja dałam
dżem ..i nie dałam
cukru ..a ciasto wyszło pyszne...

6
jajek1,5 szkl.
cukru1 szkl.
mąki0,5 szkl.
mąki ziemniaczanej2 łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżki
oleju2 łyżki
wody mineralnejbudyń waniliowy0,5 l
mleka5 łyżek
cukru1 łyżka
kakao2 łyżki
kawy rozpuszczalnej25 dkg
masła3 łyżki
cukru pudru5
jabłek [dałam
dżem i nie dałam
cukru ]5 łyżek
cukrugalaretka brzoskwiniowaJajka z
cukrem ubić, dodać
olej i
wodę, razem połączyć. Porcjami dodawać
mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia.Wymieszać i wylać na blaszkę.Piec około 40 minut w temp.180st.
Budyń ugotować na
mleku z
cukrem,
kakao i
kawą.Ostudzić.
Margarynę utrzeć z
cukrem pudrem i stopniowo dodawać masę budyniową i ucierać.
Jabłka obrać, pokroić i przesmażyć z
cukrem.Dodać
galaretkę [ bez rozrabiania] i wymieszać, odstawić do ostudzenia. Upieczony
biszkopt przekroić na połowę .Na jedną część wyłożyć 1/2 masy budyniowej, na to
jabłka z
galaretką,na to reszta masy budyniowej , przykryć drugą częścią ciasta.Dowolnie udekorować.Odstawić do lodówki.