ßßß
Składniki: na 12 muffinków70 g orkiszowej mąki, pełnoziarnistej150 g dl mąki pszennej40 g kokosowych wiórków80 g cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia1 marchewka – 50 g, starta drobno na tarce250 g ananasa, drobno pokrojonego2 jajka150 ml kokosowego oleju lub normalnego olejuDo posmarowania100 g serka philadelphia50 g masła3 łyżki cukru pudrucynamon do posypania
Użyłam świeżego ananasa, który był bardzo soczysty. Używając ananasa z puszki, wykorzystaj również sok. Drobno pokrojony ananas wymieszaj z rozpuszczonym kokosowym olejem i jajkami. W drugiej misce wymieszaj wszystkie suche składniki, które następnie połącz delikatnie z mokrymi. Napełnij masą muffinkowe papilotki umieszczone w muffinkowej formie do pieczenia dla zachowania formy. Piecz muffinki na 175ºC na termoobiegu w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut. Utrzyj serek z masłem i cukrem pudrem i posmaruj ostudzone muffinki.Polecane przepisyDomowa granola orzechowo kokosowaDyniowe scones na śniadanieSztormowy poniedziałek i scones z batatamiKanapki z groszkowym pesto i feta