Ciasto marchewkowe z rodzynkami i ananasemSkładniki :Polewa:125 g śmietankowego serka typu Philadelphia3 łyżki cukru pudru3 łyżki masłaCiasto:300 g startej na drobno marchwi100 g cukru2 jajka100 ml oleju roślinnego100 g pokrojonego na drobno ananasa świeżego bądź z puszki½ szklanki rodzynek5 łyżek stołowych wiórków kokosowych2 szklanki mąki pszennej typu 450 lub mąki żytniej½ szklanki posiekanych orzechów włoskich1 łyżeczka cynamonu1½ łyżeczki proszku do pieczeniaSposób przygotowania:Polewa:Serek wraz z cukrem pudrem oraz masłem ucierać za pomocą miksera do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Następnie wstawić polewę do lodówki do stężenia.Ciasto:Jajka ubić na puszystą masę. Dodać cukier i dalej ubijać aż do uzyskania jasnej i gładkiej masy. Stopniowo dodawać partiami olej dalej ubijając.Do masy dodać marchew, rodzynki, posiekane orzechy, ananasa oraz wiórki kokosowe i wymieszać.Dodać przesianą mąkę, cynamon oraz proszek do pieczenia cały czas mieszając aż do połączenia się składników.Masę przelać do małej formy o wymiarach 20 x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40 minut w nagrzanym piekarniku do temperatury 150°C. Jeżeli wierzch ciasta zacznie się przypiekać, wówczas można przykryć go folią aluminiową.Na przestudzone ciasto nałożyć równomiernie polewę za pomocą łyżki. Wstawić do lodówki na minimum2 godziny.