Składniki:*na ciasto- 1 szklanka mąki pszennej- 1/2 łyżeczki cynamonu- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia- 3/4 łyżeczki sody- szczypta soli- 1 szklanka cukru- 3/4 szklanki oleju- 2 jajka- 2 duże marchewki- 2 plastry ananasa z puszki*na krem- 100g białego kremowego serka- 50g miękkiego masła- 1 szklanka cukru pudru- starta skórka z 1/2 cytrynySposób przygotowania:1. Marchewki obieramy i ścieramy na małych oczkach, ananasa drobno siekamy.2. Jajka miksujemy z cukrem i olejem na puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z cynamonem, solą, proszkiem do pieczenia i sodą, ponownie miksujemy.3. Na końcu do ciasta dodajemy marchew, ananasa i dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy do papilotek ułożonych w formie do muffinów. Pieczemy ok. 30 min. w 180 stopniach. Wyjmujemy z pieca i studzimy.4. Masło miksujemy na gładko z cukrem pudrem i serkiem, pod koniec dodajemy skórkę z cytryny. Na wystudzone babeczki nakładamy krem, można przyozdobić czekoladą i wkładamy do lodówki na ok. 30 min.