Wykonanie
Danie, które prezentuję jest naprawdę godne polecenia. Bałagan
mięsno - warzywny w cieście francuskim.Bardzo smaczny i efektowny bałagan. Polecam nic trudnego, a efekt murowany.


SKŁADNIKI2 płaty
ciasta francuskiego5
marchewek1
pietruszka1 mały
por1 mała
cukiniapół główki
kapusty pekińskiej3 ząbki
czosnku2 połówki
piersi z kurczakaprzyprawa do kurczakamajeranek, pierz ,
sól,
papryka słodkaolej do smażeniaWYKONANIE
Filety z kurczaka płuczemy , osuszamy i kroimy na drobne kawałki.Przyprawiamy
przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy
olej na patelni i obsmażamy
mięso.

Warzywa kroimy na drobne kawałki. W dużym naczyniu rozgrzewamy odrobinę
oleju i dodajemy warzywa. Na koniec
kapustę, ponieważ szybko się udusi. Warzywa chwilę obsmażamy, a następnie podlewamy szklanką
wody , przykrywamy i dusimy do miękkości. W
między czasie przyprawiamy
majerankiem odrobiną
soli i
pieprzu,
papryką.


.Miękkie warzywa odcedzamy z nadmiaru
wody i łączymy z
kurczakiem. Dobrze mieszamy.

Płaty
ciasta francuskiego dzielimy na trzy części, na każdy nakładamy farsz.


Składamy w kopertę zlepiamy boki. Układamy na blaszce wyłożonej papier lub folią. Pieczemy ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st C. Podajemy z
sosem jogurtowo czosnkowym.


SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.