ßßß Cookit - przepis na Miszmasz w cieście francuskim

Miszmasz w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Danie, które prezentuję jest naprawdę godne polecenia. Bałagan mięsno - warzywny w cieście francuskim.Bardzo smaczny i efektowny bałagan. Polecam nic trudnego, a efekt murowany.
SKŁADNIKI
2 płaty ciasta francuskiego
5 marchewek
1 pietruszka
1 mały por
1 mała cukinia
pół główki kapusty pekińskiej
3 ząbki czosnku
2 połówki piersi z kurczaka
przyprawa do kurczaka
majeranek, pierz , sól, papryka słodka
olej do smażenia
WYKONANIE
Filety z kurczaka płuczemy , osuszamy i kroimy na drobne kawałki.Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy mięso.
Warzywa kroimy na drobne kawałki. W dużym naczyniu rozgrzewamy odrobinę oleju i dodajemy warzywa. Na koniec kapustę, ponieważ szybko się udusi. Warzywa chwilę obsmażamy, a następnie podlewamy szklanką wody , przykrywamy i dusimy do miękkości. W między czasie przyprawiamy majerankiem odrobiną soli i pieprzu, papryką.
.
Miękkie warzywa odcedzamy z nadmiaru wody i łączymy z kurczakiem. Dobrze mieszamy.
Płaty ciasta francuskiego dzielimy na trzy części, na każdy nakładamy farsz.
Składamy w kopertę zlepiamy boki. Układamy na blaszce wyłożonej papier lub folią. Pieczemy ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st C. Podajemy z sosem jogurtowo czosnkowym.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Źródło:http://wkuchennymoknieewy.blogspot.com/2015/07/miszmasz-w-ciescie-francuskim.html