ßßß

SKŁADNIKI2 płaty ciasta francuskiego5 marchewek1 pietruszka1 mały por1 mała cukiniapół główki kapusty pekińskiej3 ząbki czosnku2 połówki piersi z kurczakaprzyprawa do kurczakamajeranek, pierz , sól, papryka słodkaolej do smażeniaWYKONANIEFilety z kurczaka płuczemy , osuszamy i kroimy na drobne kawałki.Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy mięso.
Warzywa kroimy na drobne kawałki. W dużym naczyniu rozgrzewamy odrobinę oleju i dodajemy warzywa. Na koniec kapustę, ponieważ szybko się udusi. Warzywa chwilę obsmażamy, a następnie podlewamy szklanką wody , przykrywamy i dusimy do miękkości. W między czasie przyprawiamy majerankiem odrobiną soli i pieprzu, papryką.
.Miękkie warzywa odcedzamy z nadmiaru wody i łączymy z kurczakiem. Dobrze mieszamy.
Płaty ciasta francuskiego dzielimy na trzy części, na każdy nakładamy farsz.
Składamy w kopertę zlepiamy boki. Układamy na blaszce wyłożonej papier lub folią. Pieczemy ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st C. Podajemy z sosem jogurtowo czosnkowym.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.