ßßß
Lubię różne pasty na kanapki. Często urozmaicam dodatki w postaci pieczonych mięs czy właśnie past. Dzisiaj zrobiłam pastę z kurczaka z warzywami i olejem arachidowym, który otrzymałam dzięki uprzejmości firmy Oleofarm .Jest to olej tłoczony na zimno z orzeszków arachidowych, świetnie nadaja się do sałatek, surówek, sosów czy właśnie past. Super sprawdza się do polania budyniu, deseru, naleśników. Używamy go tylko do potraw na zimno. Firma Oleofarm ma w swojej ofercie bardzo bogaty wybór produktów, w tym nie tylko olei. Zachęcam Was do zajrzenia na ich stronę internetową Oleofarm oraz na ich stronę na fb .Pasta wyszła pyszna w smaku, pełna aromatów. Na kanapkę lub bułkę z dodatkiem pomidorka lub ogórka smakuje rewelacyjnie.Zapraszam :-)Składniki:- 1 pojedynczy filet z kurczaka- 2 średnie marchewki- pół małej cukini- 100 g pieczarek- sól, pieprz- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka- 1 łyżka oleju arachidowego OleofarmWykonanie:Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i podsmażamy chwilkę na patelni. Następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, cukinie w kostkę, oraz marchew. Wszystko zalewamy szklanką wody i gotujemy do miękkości - około 30 minut. Odparowujemy i przyprawiamy jeszcze solą i pieprzem, studzimy. Gdy kurczak i warzywa będą już zimne to wkładamy je do blendera i wlewamy łyżkę oleju arachidowego i miksujemy. Przekładamy do miski i przechowujemy pastę w lodówce. Pysznie smakuje na chleb, bułki z dodatkiem pomidorka lub ogórka. Ja posmarowałam pastą krakersy i poczestowałam znajomą, bardzo jej smakowała.Smacznego :-)



