ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopiersi z kurczaka 500 gramówpieczarki 500 gramówkapusta biała 500 gramówmarchewka 500 gramówcebula 500 gramówrosół 2 kostekolej 0,75 szklanekrodzynki 100 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wypłukane mięso pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować. oczyszczoną cebulę pokroić w pół talarki. Oczyszczoną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. oczyszczone pieczarki pokroić w paseczki. W głębokiej patelni rozgrzać olej. Obsmażyć mięso, przełożyć do dużego rondla, a potem kolejno po kilka minut obsmażać wszystkie warzywa, osączać z tłuszczu i przekładać do rondla z mięsem. W szklance gorącej wody rozpuścić kostki rosołowe, wlać do garnka z mięsem, warzywami i grzybami, wsypać opłukane rodzynki, wymieszać. Dusić 30 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia przyprawić pieprzem i solą. podawać na ciepło z bagietką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: